Om deze redenen moet je zelf je kruiden bami maken!

Het wordt ons zeer gemakkelijk maakt wanneer we in de supermarkt lopen; de schappen liggen vol met kant-en-klare volledige gerechten, kruidenmixen en voorgebakken voedsel. Onze luiheid wordt toegejuicht door supermarktketens. Na een drukke werkdag wil je niets liever dan zo snel mogelijk een appetijtelijke maaltijd op de tafel toveren. Helaas vergen sommige rechten wat tijd en kies je op zulke momenten voor de verleidelijke kant-en-klare producten in de supermarkt.

Profiteer van voordelen

Een kruidenmix, bijvoorbeeld kruiden bami, lijkt op dergelijke momenten zeer onschuldig en laat jou waarschijnlijk ook niet lang twijfelen om tot aankoop over te gaan. Toch, kan je van een aantal zaken profiteren indien je zelf de kruidenmix maakt. In dit artikel vind je uit van welke voordelen je kunt profiteren!

Jij bepaalt de inhoud

Pasklare kruidenmixen zijn ideaal om snel een gerecht te bereiden, vooral wanneer je niet veel kruiden in huis hebt. Toch is dit niet per definitie gezond. Deze kant-en-klare mixen bevatten in veel gevallen te veel zout, terwijl dit niet essentieel is voor de smaak van de mix. Door zelf een mix te maken, zoals kruiden bami, kan je de hoeveelheid zout zelf bepalen. Een overschot aan zout is namelijk niet nodig en ongezond.

Jij bepaalt de hoeveelheid – kruiden bami

Bij het bereiden van een gerecht, kamp je soms met het probleem dat je niet genoeg hebt gemaakt. Wanneer je zelf de ingrediënten voor de kruidenmix samenstelt, zal je hier geen last van hebben. Jij kunt namelijk zelf de hoeveelheid van deze mix bepalen. Indien je bijvoorbeeld kruiden bami maakt, kan je er ook voor kiezen om direct een zeer grote hoeveelheid te maken. Wellicht eet je dit gerecht vaak, vanwege de gemakkelijke bereidingswijze en de duur van bereiden, en wordt dit nog eenvoudiger indien je een grote pot met kruiden bami hebt staan.